Introduction » Хоби бои » Бои за керамика

Бои за керамика и порцелан


мкд
мкд
Вообичаена цена 2,090 мкд

Цена 1,579 мкд

akcija


Вообичаена цена 2,090 мкд

Цена 1,579 мкд

ново
akcija


Вообичаена цена 990 мкд

Цена 809 мкд

ново
akcija
ново


akcija


Вообичаена цена 890 мкд

Цена 679 мкд

akcija


Вообичаена цена 890 мкд

Цена 679 мкд

akcija


ново


 

 

Како да ги изберете најдобрите бои за керамика и порцелан? 

Сликарството на керамика и порцелан е познато со векови, а со тоа се изработуваат прекрасни предмети. Обидете се со нешто ново и оригинално или пробајте ги традиционалните украси. Постојат многу начини за украсување и боја за керамика, важно е да се почитуваат одредени правила за да добиете најдобри резултати во вашата работа. Прво, треба да ја исчистите површината со алкохол за да го подобрите примањето на боите на површината и да изберете идеални бои за вас од широкиот избор на бои и нијанси и различните видови. Боите за порцелан и керамика може да се мешаат заедно и обезбедуваат голема слобода и широк спектар и тон.

 

Кога се слика на керамика, многу е важно предметот да остави најмалку 24 часа да се исуши на воздух или ако користите бои за кои е потребно печење, важно е да користите предмети што можат да ги издржат температурите и да го оставите објектот во внатрешноста на рерната и по исклучувањето, сè додека не биде целосно ладно. Постои боја за порцелан и боја за ладна керамика, со кои прекрасни украси се прават за пократко време, тие се лесни за употреба, можат да бидат подготвени за употреба или се разредуваат со вода. Керамички маркери и порцелански маркери се користат на тврди и чисти површини, може да се користат во училиштата, хоби и сите техники на порцеланско сликарство.

ZWFjNDVlM