Introduction » Сликарски платна » Прибор и алати

Прибор и алати за сликарски платна

За сите љубители на слободата на платното за сликање кои сакаат сами од ролна да го постават по своја желба на рамка, и сами да ги наместат сите негови карактеристики, подготвивме неколку алатки. Ако се прашувате како да го поставите платното на рамка овде ќе пронајдете одговор - со што!

Пред се за поставување на сликарското платно на рамка ќе Ви биде потребен специјален алат па и апарат. Во оваа категорија ќе пронајдете алати за поставување на платна на рамка.


мкд
мкд


ново


ново


новоНема причина за страв доколку никогап не сте поставувале платно на рамка. Во нашето видео ќе го прикажеме целиот процес на поставување на платно на рамка. Исто така на нашиот блог отсек можете да најдете текст за тоа како да поставите платно на рамка.

Отсекогаш сте сакале сами да го поставувате платното на рамка. Како да го постават платното на рамка знаат само искусните сликари, од т.н. стара школа. Сликарските платна мораат добро да се развлечат на рамката за на крај да бидат цврсти. Со нашиот алат за сликарски платна нема да имате проблем со било какви поставки.

видео --------------

Y2Q0Y