Блог

Агент на продажба за романскиот пазар

10.08.2020

Агент на продажба за романскиот пазар

Bună, Căutăm noi colegi care să întregească echipa noastră din Skopje!Suntem o echipă tânără și...

Знаеш унгарски? Стани дел од нашиот тим!

02.04.2020

Знаеш унгарски? Стани дел од нашиот тим!

  Почитувани, бараме нови членови на нашиот македонски Start-Up тим во Скопје!   Кого бараме? -...

Знаеш италијански јазик? Стани дел од нашиот тим!

18.03.2020

Знаеш италијански јазик? Стани дел од нашиот тим!

  Здраво! Овој месеца почнуваме со нашиот Start-Up во Скопје! Бараме нови членови на нашиот македонски...

Знаеш бугарски? Бараме агент за онлајн продажба!

20.01.2020

Знаеш бугарски? Бараме агент за онлајн продажба!

Ние сме млад тим, дел од голема меѓународна фирма за онлајн трговија, кој е оформен во Скопје пред...

Знаеш хрватски јазик? Стани дел од нашиот StartUp тим!

27.02.2019

Знаеш хрватски јазик? Стани дел од нашиот StartUp тим!

  Bok! Nedavno smo pokrenuli naš Start-Up u Skoplju i sada tražimo nove članove našeg tima!   Koga...

Која е разликата помеѓу флуо, фосфор и неон бои?

06.06.2018

Која е разликата помеѓу флуо, фосфор и неон бои?

Одлично е тоа што постојат толку многу бои со различна намена и различни ефекти бидејќи речиси се што...

Дали сте слушнале за сликање En plein air ?

30.05.2018

Дали сте слушнале за сликање En plein air ?

(En plein air - на воздух) Во средината на XIX сликарите се осмелувале на вакви авантури. Не можеме...

Се што треба да знаете за полимерната глина

23.05.2018

Се што треба да знаете за полимерната глина

На рачната изработка и се враќа популарноста во последните години и со право повторно го презема тронот....

5 инсајдерски совети за сликарските платна

16.05.2018

5 инсајдерски совети за сликарските платна

Денес сликарското платно е, без сомнение, најпопуларно за создавање на слики. Освен тоа што е лесно и...

3 клучни работи кои морате да ги знаете за водените бои

09.05.2018

3 клучни работи кои морате да ги знаете за водените бои

Во сликарството постои правило кое ќе го слушнете од многу експерти, кое гласи дека акрилните бои се...

Што е сликање со еден потег - One Stroke Painting

25.04.2018

Што е сликање со еден потег - One Stroke Painting

Ова е техника која веројатно ќе ве изненади со својата едноставност, техника за која не е необходно да...

Се што треба да знаете за profi течниот медиум

18.04.2018

Се што треба да знаете за profi течниот медиум

Сликарските медиуми се биле наша тема и порано, пишувавме за тоа, а и многу од вас ќе се согласат дека...

5 Инсајдерски совети од сликарското студио!

11.04.2018

5 Инсајдерски совети од сликарското студио!

Дојдовме до идеја, во консултација со професионалци, за вас да направиме листа со најчестите грешки во...

Дали знаете се за структурните пасти и гелови?

28.03.2018

Дали знаете се за структурните пасти и гелови?

Доколку се занимавате со сликање или уживате во техниката декупаж или други слични техники, веројатно...

Ефект на 'рѓа - некогаш непожелен, сега добредојден ефект во креативната работа

21.03.2018

Ефект на 'рѓа - некогаш непожелен, сега добредојден ефект во креативната работа

Едвај да имате позитивни чувства кога помислувате на 'рѓа. Не е добро кога ќе се појави на површината,...

Дали постои разлика помеѓу сликање фреска и сликање на платно?

14.03.2018

Дали постои разлика помеѓу сликање фреска и сликање на платно?

Честа забуна е дека сите слики кои се работени директно на ѕид се фрески. И неправда би рекле, бидејќи...

Маслени бои за кои не ви требаат медиуми

07.03.2018

Маслени бои за кои не ви требаат медиуми

Ако се обидете класичните маслени бои да ги помешате со вода ќе се случи токму тоа што и очекувате -...

Се што треба да знаете за боите за стакло

28.02.2018

Се што треба да знаете за боите за стакло

Боите за стакло се еден од оние производи на современиот пазар на хоби материјали со чија помош секој...

Кои се помалку вообичаени, но не и помалку моќни сликарски медиуми?

21.02.2018

Кои се помалку вообичаени, но не и помалку моќни сликарски медиуми?

Медиумите за сликање со маслени бои се доста комплицирана тема, а уметниците нема да се срамат да ви...

Како да ги исчистите четките кои не сте ги измиле после сликање?

14.02.2018

Како да ги исчистите четките кои не сте ги измиле после сликање?

Инспирирани од едно од вашите прашања, решивме да го направиме овој експеримент за да можеме да одговориме...


NWJiYTB