Introduction » Подготовка за сликање » Подготовки за подлога

Подготовки за подлога

 

Нанесувањето на бои во некои исклучиви случаи може да се нарече завршна фаза на вкупната изработка. Понекогаш важно е да ја подротвите повшината за добро да ја прифати бојата. Gesso е бела мешавина, формирана со комбинирање на врзувачи и адитиви на креда, гипс и пигмент. Обично се користи за уметничка обработка на дрво, платно и скулптури пред нанесување на самата боја.


мкд
мкд


ново


Вообичаена цена 769 мкд

Цена 639 мкдВообичаена цена 812 мкд

Цена 649 мкд

Black FRIDAY %


Вообичаена цена 906 мкд

Цена 724 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 389 мкд

Цена 329 мкд

ново
ново
Black FRIDAY %


ново


ново


ново


 

Цена 539 мкд

ново


Вообичаена цена 539 мкд

Цена 329 мкд
OGY4OD