Introduction » Хоби » Сликање на текстил

Сликање на текстил


мкд
мкд
Вообичаена цена 990 мкд

Цена 809 мкд

ново
akcija


Вообичаена цена 599 мкд

Цена 449 мкд

ново
akcija


Вообичаена цена 890 мкд

Цена 679 мкд

ново
akcija


Вообичаена цена 329 мкд

Цена 245 мкд

akcija


Вообичаена цена 329 мкд

Цена 245 мкд

ново
akcija


Вообичаена цена 359 мкд

Цена 269 мкд

akcija


Вообичаена цена 509 мкд

Цена 379 мкд

akcija


Вообичаена цена 479 мкд

Цена 359 мкд

akcija


Вообичаена цена 509 мкд

Цена 379 мкд

ново
akcija


Вообичаена цена 209 мкд

Цена 155 мкд

akcija


Вообичаена цена 235 мкд

Цена 175 мкд

ново
akcija
Вообичаена цена 699 мкд

Цена 519 мкд

akcija


Вообичаена цена 729 мкд

Цена 539 мкд

akcija


Вообичаена цена 699 мкд

Цена 519 мкд

akcija


 

Украсете ја ткаенината со оваа забавна техника!

Ова убаво хоби ви овозможува да ја прилагодите вашата гардероба и од старите маици или пантолони, торби, или можеби дури и перници и да направте оригинални дела. Сè што ви треба е добра боја за текстил, четка, пегла и материјали кои ќе ги насликате и прилагодите. Кога станува збор за видот на ткаенината, најсоодветни се ткаенини со природни влакна, т.е. памук или свила, но може да се насликаат на многу други ткаенини.

 

Различни видови на бои за текстил

Денес пазарот нуди широк спектар на различни марки на бои за сликање ткаенини. Постојат бои за светли или темни ткаенини, текстилни бои во тегла, спреј бои или маркери за ткаенини, поради широкиот избор можете да бидети сигурни дека никогаш нема да ви биде здодевно со оваа техника на сликање. Откако ќе се исуши, украсениот текстилен елемент мора да се пегла со најголемо внимание.

 

Бои од тегла, маркери и боја во спреј за ткаенини

Боите од теглата се многу густи и непроѕирни, тие се посоодветни за темни ткаенини. Текстилната боја се нанесува со четка директно од теглата, а маркерот за текстил може да се користи за прецизни линии. Бојата се суши два или три часа, а потоа бојата мора да се испегла, според упатствата напишани на пакувањето. Акрилните бои се идеални за боење ткаенини со големи површини, спакувани во туби, подготвени за употреба и се нанесуваат директно на ткаенината.

 

Маркерите за текстил ги користат оние кои претпочитаат практично и брзо решение, без употреба на четката. Тие можат да се најдат во многу различни бои и со совети со различна дебелина, за да се прилагодат на вашите потреби. И бојата од маркерите треба да биде фиксирана со пегла.

 

Спреј боите за ткаенини се идеални за многу видови ткаенина, може да се купат подготвени за употреба, тие се со одличен квалитет, сјајни и нетранспарентни, а откако ќе се исушат се фиксираат со пегла.

NTdhNjZmMT