Introduction » Маркери и фломастери

Маркери и фломастери


мкд
мкд
ново


Вообичаена цена 790 мкд

Цена 729 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 1,990 мкд

Цена 1,790 мкд

ново
акција
Вообичаена цена 289 мкд

Цена 235 мкд

ново


Вообичаена цена 289 мкд

Цена 235 мкд

ново


Вообичаена цена 1,190 мкд

Цена 990 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 1,190 мкд

Цена 990 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 1,190 мкд

Цена 990 мкд

ново
акција
Вообичаена цена 1,559 мкд

Цена 939 мкд

ново


Вообичаена цена 1,559 мкд

Цена 939 мкд

ново


Вообичаена цена 1,559 мкд

Цена 939 мкд

ново
Вообичаена цена 239 мкд

Цена 179 мкд

ново


Вообичаена цена 529 мкд

Цена 439 мкд

ново
Вообичаена цена 589 мкд

Цена 469 мкд

ново
ново


ново


ново
Вообичаена цена 1,390 мкд

Цена 1,190 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 449 мкд

Цена 359 мкд

ново


ново
акција


ново
акција


ново
акција


ново
акција


ново
акција


Вообичаена цена 179 мкд

Цена 165 мкд

ново
акција


ново
акција


ново
акција


ново
акција
 

Цена 219 мкд

ново


ново


ново


ново
Вообичаена цена 79 мкд

Цена 59 мкд

ново

Фломастери на база на алкохол - дали сте ја пробале оваа новост од светот на уметноста?

Еве некоку примери како да користите фломастери и маркери и какви сé видови можете да најдете!

За дизајнерите, графичарите, сликарите и архитектите фломастерите се неопходен алат. Некогаш биле едноставно и помалку досадно средство за цртање, кое остава интензивен траг на изедначена боја и дебелина. Меѓутоа, денес постојат различни видови со кои може да се постигнат интересни ефекти и како резултат да добиете уникатни дела.

Маркери за текстил

Едноставната и прецизна употреба ги прави совршени за експериментирање со парчиња облека, чанти, навлаки за перници па дури и на платена облека. Маркерите за текстил во себе содржат боја за текстил и многу едноставно ќе обоите со нив на памучна или мешовита ткаенина она што го сакате, а потоа треба и да препеглате за бојата да остане трајна и отпорна на перење.

Фломастери на алкохолна база

Овие сјајни фломастери на алкохолна база се релативно свежа појава на пазарот и денес се основен прибор на сите дизајнери и илустратори. Ги издвојува можноста да нијансирате и директно на хартија да „мешате“ бои добивајќи нови и уникатни нијанси, но доколку не сте ги виделе на дела сигурно и не верувате. Мана може да им биде, на прв поглед високата цена, но откако ќе се заљубите во нив ќе сфатите дека тоа е во ред. За сега ги имаат само најценетите произведувачи на сликарски прибор кои се со врвен квалитет и траење.

Акрилни маркери

Нивната главна одлика е можноста да ги користите на скоро сите површини. Исто како и акрилните бои така и трагата која ја оставаат акрилните маркери е водоотпорна по сушењето. Хартија, сликарско платно, дрвени површини, стакло, метал, пластика… на што и да посакате. Акрилниот лак ќе биде решение доколку сакате да ја осигурате нивната трајност.

Акварел маркери

Основата им е на принцип на акварелни бои, со идеја за разлевање на боите и добивање нови нијанси на самата хартија. Меѓутоа, има многу начини за нивната употреба и ефекти кои со нив може да се добијат. Сите имаат карактеристичен облик на врвот, има четки за акварел или калиграфија, така да се совршен алат и за пишување.

Повеќе корисни информации за маркерите и за фломастерите ќе пронајдете на нашиот блог.

ODQxYW