Introduction » Боици

Боици


мкд
мкд


ново
ново
ново


Вообичаена цена 1,090 мкд

Цена 849 мкдВообичаена цена 469 мкд

Цена 359 мкд

ново


Вообичаена цена 2,209 мкд

Цена 1,690 мкд

ново


Вообичаена цена 7,589 мкд

Цена 7,190 мкд

ново


ново
Вообичаена цена 4,990 мкд

Цена 3,590 мкд

ново
акција
Вообичаена цена 569 мкд

Цена 439 мкд

ново


Вообичаена цена 5,089 мкд

Цена 4,490 мкд

ново
Вообичаена цена 449 мкд

Цена 349 мкд

ново


 

Цена 109 мкд

ново


ново


Вообичаена цена 890 мкд

Цена 699 мкд

ново


Вообичаена цена 1,590 мкд

Цена 1,190 мкд

ново


Вообичаена цена 119 мкд

Цена 89 мкд

ново


 

Цена 149 мкд

ново


Вообичаена цена 599 мкд

Цена 509 мкд

ново
акција


 

Цена 59 мкдВообичаена цена 1,190 мкд

Цена 890 мкдВообичаена цена 589 мкд

Цена 449 мкдВообичаена цена 2,990 мкд

Цена 2,690 мкдВообичаена цена 459 мкд

Цена 349 мкдВообичаена цена 295 мкд

Цена 229 мкдВообичаена цена 1,099 мкд

Цена 890 мкдВообичаена цена 7,729 мкд

Цена 6,590 мкдВообичаена цена 3,290 мкд

Цена 2,690 мкдВообичаена цена 20,929 мкд

Цена 17,990 мкдВообичаена цена 1,729 мкд

Цена 1,290 мкдВообичаена цена 13,669 мкд

Цена 12,990 мкд

Вообичаена цена 549 мкд

Цена 419 мкд

ново


Вообичаена цена 149 мкд

Цена 99 мкд

ново


Вообичаена цена 309 мкд

Цена 249 мкд

ново


ново


Вообичаена цена 959 мкд

Цена 729 мкд

ново


Вообичаена цена 890 мкд

Цена 699 мкд

ново


 

Цена 289 мкд

ново

Дрвени боици

 

Совршени се за сликарите кои сакаат да работат надвор од нивното ателје бидејќи доволно е да стават блок хартија и комплет боици во торба и ќе имаат сé што им е потребно за едно уметничко дело. Исто така, совршени се и за оние кои не сакаат неред бидејќи не Ви се потребни многу мали флашички со вода и медиуми, нема ризик дека нешто ќе разтурите и немаат штетни мириси. Меѓутоа, она што сигурно ќе Ви треба е трпение. Со боиците споро и внимателно се сликаат површините но усогласувањето на нијансите на хартија е вистинско уживање.

Еден релативно нов производ кој ги врати дрвените боици помеѓу сликарите секако се акварелните боици. Доколку сте слушнале за нив и не Ви било јасно за што се работи - тоа се боици кои на прв изглед изгледаат како обични дрвени боици, но магијата настанува кога ќе земете четка за сликање и вода. Кога ќе го натопите делот кој сте го обоиле со овие боици они ќе станат поинтензивни и ќе изгледаат како вистински акварелни бои. Богатството на цртежот ја дава комбинацијата од сувите и мокри делови - игра на интензитетот, контраста и лазурата. Само не заборавајте дека кога користите вода, употребете и подебела акварелна хартија.

Кога станува збор за класичните боици сигурно Ви е јасно дека не се сите со ист квалитет. Квалитетот може да се види почнувајќи од дрвото па до јакоста на пигментите кои се наоѓаат во срцето на бојата. Освен што ќе дознаете за квалитетот и ознаката кој стои на пакувањето (училишни, студенти или уметници), многу за нив ќе Ви каже и нивната цена. Polychromos е серија на боици од висок квалитет од чија цена можеби ќе Ви се заврти во глава, но и те како ќе Ви се заврти кога ќе ги видите цртежите кои настанале од нив. Живите бои, јак и чист пигмент, голем број на нијанси - тоа е сé што ги прави вредни за да вложите во нив.

Многу често одредени серии на боици се во ексклузивни и интересни пакувања. Дрвените боици во метална кутија би можеле да бидат одличен подарок за љубителите на цртањето на било која возраст бидејќи кутијата е вечна а боите може да ги купите или дополните и на парче. Во комбинација со боенките за возрасни се подарок кој го освојува срцето на секоја жена на планетава, сигурно.

На нашиот блог пишувавме и на оваа тема. Прочитајте тука!

NWIwN