Introduction » Хоби » Сликање на свила

Сликање на свила


мкд
мкд
Вообичаена цена 149 мкд

Цена 125 мкд

ново
акција


ново


Вообичаена цена 189 мкд

Цена 159 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 189 мкд

Цена 159 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 189 мкд

Цена 159 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 179 мкд

Цена 149 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 179 мкд

Цена 149 мкд

ново
акција
Вообичаена цена 699 мкд

Цена 579 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 89 мкд

Цена 75 мкд

акција


Вообичаена цена 99 мкд

Цена 89 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 79 мкд

Цена 59 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 189 мкд

Цена 149 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 89 мкд

Цена 75 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 99 мкд

Цена 89 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 149 мкд

Цена 125 мкд

ново
акција
Вообичаена цена 879 мкд

Цена 729 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 879 мкд

Цена 729 мкд

ново
акција


 

Сликање на свила - вистинско задоволство!

Сликањето на свила е одлична уметничка техника, идеална за развој на креативноста. Креативните луѓе кои ја сакаат оваа техника мора да изберат добри бои и квалитетен материјал. За почетниците се препорачува мазна свила што ја олеснува примената на боите и користење на молив за свила со кој најпрво ќе ја нацртате посакуваната декорација. Започнуваме со цртање контури со контура за свила, па откако ќе се исуши почнуваме да сликаме со боите за свила. Откако ќе се исушат, боите се фиксираат со пеглање. Тие се мијат на рака на 40 степени со детергент и се сушат без да се притиска материјалот. Свилата може да биде бела или обоена, ако користите обоена свила користете потемни бои како црна или темно сина боја.

 

Кои бои за свила да ги изберете?

Боите за свила се многу течни, но не се транспарентни, бојата е интензивна и светла со единствена апликација, може да се мешаат заедно и да се разредат во вода. Бидејќи бојата за свила е многу течна, контурите на боите се користат за цртање на свила, а улогата на контурите е фундаментална во сликањето на свила бидејќи спречува мешање на бои.

Исто така, препорачуваме да направите слики на свила со помош на магична ефектна сол за свила. Солта се шири на влажна свила, ја апсорбира бојата и создава интересни ефекти и темни светлосни ефекти. По сушењето, се отстранува од украсената површина. Со оваа техника на сликање на свила сигурно ќе се забавувате.

MDM1N