UMTON - чешка традиција


мкд
мкд


ново


Вообичаена цена 92 мкд

Цена 69 мкд

ново


ново


 

Цена 169 мкд

ново


 

Цена 239 мкд

ново


 

Цена 529 мкд

ново


Вообичаена цена 861 мкд

Цена 676 мкд

ново


ново


ново


ново


 

Цена 119 мкд

ново


Вообичаена цена 3,249 мкд

Цена 3,149 мкд

ново


 

Подготовка за сликање со маслени бои Umton

За да направите вистинско уметничко дело, не треба да штедите на материјалот, а за сликање со маслени бои, масло за сликање, растворувачи и завршен лак се неопходни. Препорачуваме да пробате производи од марката Umton, сигурни сме дека нема да зажалите.

 

Ленено масло повеќе се користи бидејќи боите што се разредуваат со тоа имаат поголема хроматска јачина и не стануваат непроѕирни. Бидејќи маслото за бавно сушење дава релативно долго време на сушење, на многу уметници им нуди можност да ја подобрат својата работа. Подготвителни материјали се користат за оваа намена. Полимеризирано ленено масло е еден од производите што ги користат професионалните сликари за разредување на маслени бои. Разликата од класичното ленено масло е во тоа што ова масло побрзо се суши и бавно пожолтува. Маслото од терпентин е идеално за директно разредување на бои. Кога лененото масло е премногу густо, можете да го разредете со мала количина на масло од терпентин.

MzM4NGQxM