Winsor & Newton сликарски прибор

 

► Дали ги чекате најдобрите маслени бои на пазарот?

Пружете си ги кралските Winton бои од брендот Winsor&Newton

Денес на попуст от дури 25%

Совршени пигменти, кралски печат за квалитет, густи & постојани бои кои се препорачани од

уметниците, одлична цена

Дали на Вашата палета и треба уште нешто?

 

 


мкд
мкд


Вообичаена цена 2,494 мкд

Цена 1,871 мкд

ново
Black FRIDAY %
Вообичаена цена 5,390 мкд

Цена 4,590 мкд

ново


Вообичаена цена 249 мкд

Цена 125 мкд

ново


Вообичаена цена 4,556 мкд

Цена 3,418 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 456 мкд

Цена 342 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 874 мкд

Цена 656 мкд

Black FRIDAY %


Вообичаена цена 393 мкд

Цена 295 мкд

Black FRIDAY % 

Маслени бои од марката Winsor & Newton

Овој бренд има повеќе од 170 години искуство во производството на маслени бои, и е еден од најпознатите во светот. Боите се сушат многу побрзо од класичните бои. Тие се произведуваат со алкидна смола која ја регулира брзината на сушење и конзистентноста. Бојата создава постојан и водоотпорен слој. Боите се сушат околу 18-24 часа, а можат да бидат заштитени со боја по 30 дена. Целото време на сушење зависи од дебелината на слојот и температурата на просторот.

 

Акрилни бои

Тие се погодни за сликање на хартија, платно, картон, дрво, иверица и многу други. Боите на овој бренд се незаменливи во уметничкиот свет затоа што содржат висока концентрација на пигменти, тие се светли, чисти и мазни. Тие можат да бидат разредени со вода, тие се издржливи и отпорни на светлина. Тие не создаваат воздушни меури и други неправилности на површината, а бојата се суши за 10 или 20 минути или ако е густ слој може да биде дури и еден час.

 

Акварел бои

Во производството на водени бои се користат само најчисти пигменти, познати по својот сјај, постојаност и интензитен на боите. Боите се транспарентни благодарение на посебниот процес на производство. Ако ги нанесете во тенок слој, со доста вода, ќе можете да ја видите белината на хартијата оддолу. Степенот на транспарентност зависи од природните карактеристики на пигментите.

NTc3YTU2M