Introduction » Акварел бои

Акварел бои за сликање


мкд
мкд


ново


Вообичаена цена 2,090 мкд

Цена 1,890 мкд

ново


Вообичаена цена 699 мкд

Цена 539 мкдВообичаена цена 389 мкд

Цена 299 мкдВообичаена цена 1,490 мкд

Цена 1,190 мкд

ново


Вообичаена цена 1,249 мкд

Цена 969 мкд

ново


Вообичаена цена 990 мкд

Цена 789 мкд

ново


Вообичаена цена 629 мкд

Цена 479 мкд

ново


Вообичаена цена 990 мкд

Цена 789 мкд

ново


Вообичаена цена 2,249 мкд

Цена 1,690 мкд

ново


Вообичаена цена 1,190 мкд

Цена 890 мкд

ново


Вообичаена цена 1,249 мкд

Цена 969 мкд

ново


Вообичаена цена 7,190 мкд

Цена 5,990 мкд

ново
Вообичаена цена 1,790 мкд

Цена 1,390 мкд

ново
Вообичаена цена 3,149 мкд

Цена 2,390 мкд

Вообичаена цена 2,690 мкд

Цена 2,090 мкд

Вообичаена цена 4,990 мкд

Цена 3,590 мкд

ново
акција
ново


ново


Вообичаена цена 3,249 мкд

Цена 2,990 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 2,249 мкд

Цена 1,990 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 2,390 мкд

Цена 2,190 мкд

ново
акција


ново


ново
 

Цена 389 мкд

ново


 

Цена 169 мкд

ново
Вообичаена цена 2,990 мкд

Цена 2,690 мкд

 

Акварелните бои или водени бои се мешавина на растителни минерали, животински или синтетички бои и врзувачи (гума арабика или глицерин) лесно разградливи во вода. Благодарение на тоа тие се познати бои за акварел. За разлика од маслените бои, боите за сликање акварел немаат изразени покривни својства. Затоа по пат на слоевитост може да се оствари "преносно" сликарство кое прави повеќе слоеви на една слика и создава нови нијанси. Боите за акварел се пакувани како во суво пакување во вид на коцка, така и во полусуво пакување во туби - пасти или пак течни во шишенца. Боите во туби содржат глицерин што допринесува за полесно мешање со вода.

MDc5OTU1