Introduction » Шпатули и сликарски ножеви

Шпатули и ножеви


мкд
мкд
Вообичаена цена 249 мкд

Цена 125 мкд

ново
Black FRIDAY %


 

Цена 209 мкд

ново


Вообичаена цена 343 мкд

Цена 223 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 437 мкд

Цена 284 мкд

ново
Black FRIDAY %


 

Цена 359 мкд

ново


Вообичаена цена 437 мкд

Цена 284 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 343 мкд

Цена 223 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 343 мкд

Цена 223 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 562 мкд

Цена 365 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 437 мкд

Цена 284 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 349 мкд

Цена 227 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 343 мкд

Цена 223 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 319 мкд

Цена 284 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 468 мкд

Цена 304 мкд

ново
Black FRIDAY %


 

Цена 179 мкд

ново


 

Цена 179 мкд

ново


Вообичаена цена 287 мкд

Цена 186 мкд

ново
Black FRIDAY %


Вообичаена цена 343 мкд

Цена 223 мкд

ново
Black FRIDAY %


 

Цена 890 мкдВообичаена цена 187 мкд

Цена 149 мкд

ново
Black FRIDAY %


ново


 

Дали сакате да пробате сликање со шпатула?

Еден од различните видови на сликарство со кои се прават релјефни слики, слики со исполнетост, длабочина и со кои се добива тродимензионалност на делото, е сликањето со шпатула. Користејќи ја сликарската шпатула со различна големина, врз основа на ефектите што сакате да ги постигнете, можете да сликате на платно, но и на дрво или на ѕидови. Обично се користат со темперни или маслени бои но и акрилните се исто така алтернатива, уметникот мора да одлучи кои бои да ги користи и да експериментира.

 

Каква форма на шпатулата за која функција треба да изберете?

Со користење на рамниот дел се шири бојата а, со врвот ги добивате прецизните детали и можете да направите спектакуларни релјефни слики. Ако ви требаат посебни карактеристики, има шпатули за сликање со серија мали заоблени заби поставени на врвот, идеални за цвеќе, лисја и дрвја. Постојат различни варијанти на сликарски шпатули и сликарски ножеви што треба да се користат, различните форми, создаваат различни ефекти, но и аголот и количината на бојата се многу важни, многу е важно да се знае како да се дозира бојата за да се добие посакуваниот резултат. Во зависност од посакуваниот резултат, постојат многу техники на сликање што можете да ги направите со употреба на шпатула.

 

Како да се слика со шпатула за сликање?

За уметничко дело можете да користите темпера, маслени боја или акрилна боја. Пред да започнете, нанесете слој на боја со четка. Бојата се подготвува со употреба на различни шпатули со различна големина, во зависност од тоа што сакаме да го насликаме. Обично започнувате со поголеми шпатули, а деталите се прават со помали инструменти. За да се добијат вистински хармонични и пријатни засенчени ефекти, многу е важно да се изврши правилен притисок при пренесување на бојата на платното. Идеалниот притисок мора да се најде за различни ефекти при сликањето со шпатулите. Кога сликате на платно со шпатула и сликарски нож за да дадете совршена завршница на вашата работа и мазна и стаклена завршница, можете да користите единствена боја и да направите широко движење на површината.

 

Која марка да изберете?

Ако веќе не сте пробале сликање со сликарската шпатула, сега е вистинското време. Изберете високо квалитетна флексибилна шпатула со боја на брендот Lucas со дрвена рачка или пак од Bob Ross со посебен дизајн погоден за многу техники. И одберете збир на ножеви Royal & Langnickel со неспоредлив квалитет, високи перформанси од не'рѓосувачки челик обложен со никел, со цврст месинг прстен и дрвена рачка.

NjQwNTA4Nz