Со користење на нашата страница ги прифаќаш СИТЕ колачиња да се превземаат од страна на твојот пребарувач и уред.

Introduction » Прибор за техничко цртање » Милим / хартија за прецртување

Милиметарска хартија и хартија за прецртување


мкд
мкд

 

Хартија за техничко цртање

Техничкото цртање е една од најсложените и барани техники и за да се добијат задоволителни резултати, потребно е прецизност, но и додатоци кои помагаат при добивање оптимални проценки. Во овој дел ќе најдете хартија и блок хартија за техничко цртање.

 

Милиметарската хартија е идеална за пронаоѓање математички функции или експериментални податоци и цртање дводимензионални графикони, со молив или пенкало.

Хартијата за прецртување е соодветна за правење цртежи со механички молив, погодна е за копирање графички дизајни и технички планови, а благодарение на апсолутната транспарентност, хартијата може да се користи за креативни рачно изработени работи. Хартијата може да се користи за да се следат слики или цртежи. Откако ќе ја нацртате фигурата на хартијата, можете лесно да ја пренесете на друг лист, па дури и на платно. Се користи графитски молив, за да може добро да се види цртежот при трансферот.

N2ZjN2Nk