Introduction » Подготовка за сликање » Подготовка за масло на платно

Подготовка за масло на платно

Маслото на платно е една од најтешките уметнички техники. При работата со маслени бои, многу често се користи подготовка за сликање, За да се разредат бои воглавно се користи ленено масло или медиум за масло на платно. За да се успори сушењето се користат етерични масла (лаванда или рузмарин), а за убрзување други средства (кобалт сикатив на пример). Како средство за чистење на четките се користи најчесто терпентин. Завршниот лак обезбедува заштита на маслото на платно од надворешни влијанија.


мкд
мкд
Вообичаена цена 209 мкд

Цена 179 мкд

ново
акција
Вообичаена цена 259 мкд

Цена 219 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 209 мкд

Цена 179 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 239 мкд

Цена 209 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 149 мкд

Цена 129 мкд

ново
акција


 

Цена 159 мкд

ново


ново


 

Цена 509 мкд

ново


Вообичаена цена 129 мкд

Цена 115 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 155 мкд

Цена 135 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 139 мкд

Цена 119 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 109 мкд

Цена 99 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 469 мкд

Цена 359 мкд

ново


Вообичаена цена 269 мкд

Цена 189 мкд

ново


ново
ново


Вообичаена цена 299 мкд

Цена 265 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 299 мкд

Цена 265 мкд

ново
акција


Вообичаена цена 299 мкд

Цена 269 мкд

ново
акција

ZGViNG