slide-1
slide-2
slide-3
slide-4
slide-5

Novo
Popusti
Blog ARTMIE

Обојте го целиот свет

Можеби Вие сте новиот Ван Гог. Можеби сакате престиж како Мунк. Или Ве очекува оригиналност како кај Шиле. Можеби ќе создадете неверојатна комбинација на бои, лист по лист. Без оглед на тоа што ќе стане, сите имаат потреба од едно – современ сликарски прибор.

 

Љубов кон уметноста и нејзините проблеми

Личниот стил треба сами да го пронајдете. Сликарски прибор можете да најдете кај нас. Еден цртеж со молив? Да, сите така почнале, но доколку сакате да постигнете степен на професионалност и престиж, морате да гледате на долги стази. Прво и основно што Ви треба е сликарски држач кој ќе биде темел на Вашите уметнички дела.

 

За почеток, потребни Ви се бои...

На бело платно падната четка натопена во прекрасна сина акрилна боја. Откријте ја убавината на синилото пренесена на платно, како бран еден после друг. Четката е диригент што ја создава оригиналната реалност на сликата. Толку убава, толку неостварлива ... Во занес на страста преголем притисок на платното може да предизвика штета што никој не ја сака. Вие создавате можност секој набљудувач да се восхитува на морските бранови.

 

Да завршиме со доказот за силата на боите

Отидете во аголот на своете ателје каде ги складирате купените сликарски платна и сликарскиот држач. Натопете ја четката со студено сина темперна боја и како Посејдон по платното создадете бранови. Уморни од боите од тубите со темперни, оставете да се исуши неколку часа. Ах да, кога би можеле да се нурнете во неа и да ја почувстувате вистинската експанзија на уметничкиот израз на елементот вода. И да, следниот пат можете да се одлучите да сликате со маслени бои или друг креативен прибор. И доаѓа моментот кога треба да им одадеме почит на сите нови Ван Гог уметници.

 

ново


 

Цена 359 мкд

ново
Вообичаена цена 1,549 мкд

Цена 1,249 мкд

ново


Вообичаена цена 3,377 мкд

Цена 2,190 мкд

ново
Вообичаена цена 990 мкд

Цена 890 мкд

ново
Вообичаена цена 1,190 мкд

Цена 939 мкд

ново
Вообичаена цена 295 мкд

Цена 239 мкд

Вообичаена цена 1,949 мкд

Цена 1,549 мкд

ново


Вообичаена цена 969 мкд

Цена 599 мкд

ново


Вообичаена цена 2,390 мкд

Цена 1,790 мкд

ново


ново


Вообичаена цена 359 мкд

Цена 299 мкд

ново
Вообичаена цена 2,390 мкд

Цена 1,190 мкд

ново


Вообичаена цена 939 мкд

Цена 789 мкд

ново


Вообичаена цена 990 мкд

Цена 879 мкд


MTc1MTgyYm