Introduction » Темпери

Темпери бои за сликање

Темперите се бои за сликање направени од емулзии и емулгатори. Имаат слични особини како водените бои и лесно се нанесуваат на подлогата. Се мешаат како и маслените бои и лесно се сушат на воздух. Темперните бои имаат, на пример пополни сенки од акварел, не оставаат трагови од четките и вообичаено се многу омилен сликарски прибор и за почетниците, но и за искусните сликари.


мкд
мкд


 

Цена 159 мкд

ново
ново


ново


Вообичаена цена 789 мкд

Цена 599 мкд

ново


Вообичаена цена 629 мкд

Цена 479 мкд

ново


Вообичаена цена 459 мкд

Цена 349 мкд

ново


 

Цена 349 мкд


OTRlN